Kort Nieuws

Vechthanentoernooi
Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juli wordt op de banen van tennisvereniging De Boskreek het 31e Vechthanentoernooi gehouden. Er wordt gespeeld in de categorieën 3 tot en met 8, enkel dubbel en gemengd dubbel. Naast het tennis is er ook naast de banen voor de nodige ambiance gezorgd.

Bingo Schoneveld
In Bar Bowling Schoneveld is het iedere maandagavond bingo. De aanvang is om 20.00 uur.

Avondmarkt
Donderdag 20 juli is het van 16.00 tot 22.00 uur Avondmarkt op het Spuiplein. De goede sfeer en ambiance zullen er weer voor zorgen dat de vele kramen en terrassen over belangstelling niet te klagen zullen hebben.

Zomerzangavond
Zaterdag 22 juli is er een zomerzang avond in de SoW-kerk in de Dorpsstraat. Deze begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Een avond vol met samenzang van bekende liederen, begeleid door Akko de Feijter op orgel en Ariëtte Robinson-de Feijter op dwarsfluit. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden voor het werk van de Belgische organisatie JOB (Jongeren Opvang Baia Mare) in Roemenië.

Jaarmarkt
Maandag 24 juli wordt op het Oranjeplein de Jaarmarkt gehouden. Van ‘s morgens 8.00 uur tot aan het eind van de middag staan vele tientallen kramen opgesteld waar uiteraard vele koopjes aangeboden worden.

ZondagsMarkt
Zondag 30 juli is het van 12.00 tot 21.00 uur ZondagsMarkt op het Spuiplein. Naast de gebruikelijke kramen is ook de redactie van Op Bresjes met een stand aanwezig met daarin het boek met oude foto’s van Breskens en enkele andere boeken die zij in de loop der jaren gemaakt hebben.

Visserijfeesten
Tijdens de Visserijfeesten zijn er in de horeca veel live optredens. Voor zover bij ons bekend, hierbij een overzicht.

Vrijdag 4 augustus: optredens Dog House Rose, 21.00 uur, café The Bounty; 21.00 uur, café ‘t Vissershuis; Stuk, 22.00 uur, café Centraal; Café Latte, No Personal Justice, café The Bounty; DJ’s HY-tec en Velocix, café Centraal.

Zaterdag 5 augustus: optredens King of the Bill, 15.00 uur, café The Bounty; The Blondes, café ‘t Vissershuis; Black Daniels, café The Bounty; Shenanygens, 16.00 uur, café Centraal; Lekke Band, café ‘t Vissershuis; Blue Clay, café The Bounty; De Beitels, 22.30 uur, café Centraal; Feestband, café The Bounty; Dronken Tatta’s, 02.00 uur, café Centraal; Feest-DJ, café ’t Vissershuis.

Zondag 6 augustus: optreden Juke Joints, 15.00 uur, café Centraal; Henk en Peter, café ‘t Vissershuis; Foodfest met live muziek, café The Bounty; Woodworks, 18.00 uur: café Centraal; Melrose, café ‘t Vissershuis; Funky D., 22.00 uur, café Centraal; live band, café The Bounty; DJ Kajan Chow, 01.30 uur, café Centraal; Après ski met DJ Timmy, café ‘t Vissershuis; DJ Arnout, 02.00 uur, café Centraal; Feest-DJ, café ’t Vissershuis.

Maandag 7 augustus: The After Party met surprise band, café The Bounty.

Bingo Platte Knoop
Zaterdag 12 augustus is het bingo in café De Platte Knoop. De aanvang is om 20.00 uur.

Bridge
De Breskense Bridge Club speelt iedere donderdagavond kan er vanaf 19.30 uur bridge in café De Platte Knoop. Voor meer informatie: tel. 383871.

Familieberichten

Overleden:
Iris Hinneman, 19 jaar;
Frans Maas, 79 jaar, echtgenoot van Francien Maas-Bruijnooge;
Freddy Franssens, 71 jaar, echtgenoot van Ina Franssens-Verduijn;
Cornelia de Wilde (Corrie), 78 jaar, partner en echtgenote van Lieuwe de Jong, weduwe van John Krak.
Plaats uw familieberichten (geboorte, huwelijk, overlijden) in Op Bresjes, p/a Port Scaldis 13-31, 4511 DB Breskens.

H. Barbarakerk
Op zondag 16 juli is er in de H. Barbarakerk een communieviering. Deze begint om 9.15 uur en de voorganger is pastor Frans van Geyt. Er is samenzang onder begeleiding van Tineke van het Westeinde. Na afloop is er gelegenheid tot koffiedrinken in de koffiekelder.

Zondag 30 juli is er in de Barbarakerk een eucharistieviering. Deze begint om 9.15 uur en de voorganger is pastoor Wiel Wiertz. De muzikale omlijsting van de dienst is in handen van het West-Zeeuws-Vlaams Gregoriaans koor onder leiding van Ronald van Quekelberghe. Ook na deze dienst is er gelegenheid tot koffiedrinken in de koffiekelder.

De Barbarakerk is geopend voor bezoekers. De openingstijden op dinsdag tot en met zaterdag zijn van 13.30 tot 16.30 uur. In de kerk is ook een kleine boekenwinkel gevestigd waar tweedehands boeken te koop zijn. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de Barbarakerk. Ook zijn hier de boeken Omer Gielliet in Beeld en Waterdrager verkrijgbaar.

Zonnebloem
De Zonnebloem, afdeling Breskens, heeft van de middenstanders en bedrijven in Breskens ook dit jaar vele mooie prijzen en giften mogen ontvangen. De giften worden gebruikt voor de activiteiten en de prijzen in natura voor de bingo, waarvan op de foto een deel te zien is. Wij willen alle gulle gevers hartelijk bedanken!

Ophalen oud papier
Elke tweede vrijdag van de maand wordt in Breskens het oud papier door korfbalvereniging BKC of Zwemvereniging Scheldestroom opgehaald. De eerstvolgende datum is vrijdag 11 augustus, dan haalt korfbalvereniging BKC het papier op. Zorg dat uw papier vanaf 18.00 uur gebundeld of in dozen buiten staat.

Prijsvraag Op Bresjes
Het einde van Op Bresjes nadert. Eind volgende maand verschijnt de laatste uitgave. In dat nummer maken wij ook bekend wie Sakke, Arjaon en Bochet zijn. Het heeft even moeite gekost, maar deze trouwe medewerkers hebben er uiteindelijk in toegestemd om te laten weten wie zij zijn. Tot die tijd kunt u raden welke Bressiaanders er achter deze pseudoniemen schuilgaan. Lever uw oplossingen voor 17 juli in bij een van de redactieleden (adressen: zie colofon). Let wel op dat u duidelijk aan geeft wie Sakke is, wie Arjaon en wie Bochet. Onder de goede inzendingen worden enkele prijzen verloot.

Robert Vroon derde
Robert Vroon liep in het Rondje Hoek op de 8 kilometer naar een derde plaats. Marco Wisse kwam als veertiende binnen. Op de 4 kilometer kwam Amor Maertens als tweede over de finish.