Kort Nieuws

ZondagsMarkt
Zondag 30 juli is het van 12.00 tot 21.00 uur ZondagsMarkt op het Spuiplein. Naast de gebruikelijke kramen is ook de redactie van Op Bresjes met een stand aanwezig met daarin het boek met oude foto’s van Breskens en enkele andere boeken die zij in de loop der jaren gemaakt hebben.

Bingo Schoneveld
In Bar Bowling Schoneveld is het iedere maandagavond bingo. De aanvang is om 20.00 uur.

Clubwedstrijd de Zeekrab
Hengelsportvereniging De Zeekrab organiseert zaterdag 12 augustus haar vijfde clubwedstrijd. Tussen 16.30 en 19.30 uur kan er gevist worden op het dijkvak tussen Breskens en Nummer Een. Zaterdag 9 september staat de zesde clubwedstrijd op het programma. Tussen 15.30 en 18.30 uur kan er gevist worden op hetzelfde dijkvak. Voor meer informatie: Adrie Steijaert, tel. 0117 382991.

Bingo Platte Knoop
Zaterdag 12 augustus is het bingo in café De Platte Knoop. De aanvang is om 20.00 uur.

Jeugdvoetbaltoernooi
VV Breskens hoopt op zaterdag 26 augustus haar zeventiende jeugdtoernooi te houden. Bij het ter perse gaan van deze uitgave was het evenemtn nog niet definitief op de kalender geplaatst omdat deelnemende ploegen tot en met 1 augustus de gelegenheid hebben om in te schrijven. Het toernooi wordt gespeeld op de velden van sportcomplex Baersande. Het gaat om de volgende teams: JO15-junioren, JO13-pupillen, JO11-pupillen, JO9-pupillen (6-tallen), JO8-pupillen (6-tallen) en JO7-pupillen (4-tallen). De aanvangstijden en deelnemende categorieën zullen afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen.

50-plus tennis
Donderdag 7 september organiseert tennisvereniging De Boskreek een 50-plus tennisdag. Deze vangt aan om 9.30 uur. Er kan worden ingeschreven voor één onderdeel met of zonder partner in de categorie dames-, heren- of gemengd dubbel. Iedereen speelt minimaal drie partijen. Tussen de middag zal er een lunch worden aangeboden.

Tenniskampioenschappen
Wie wordt er dit jaar clubkampioen van De Boskreek? Vanaf maandag 4 september zullen de leden van de tennisvereniging tijdens de clubkampioenschappen strijden om deze felbegeerde titel. Zowel de junioren als seniorenleden komen in actie in de categorieën enkel, dubbel en gemengd dubbel. De finales staan zondag 17 september op het programma.

Programma VV Breskens
Het eerste elftal van VV Breskens speelt komend seizoen in de derde klas A. De indeling van deze klas is als volgt: Breskens, FC Bergen, Groen Wit, Hoeven, Hontenisse, HVV’24, Philippine, RBC, Roosendaal, SC Gastel, Steenbergen, Terneuzen, UVV’40, Victoria’03. Zondag 24 september staat de eerste wedstrijd op het programma. Breskens opent met een thuiswedstrijd tegen Steenbergen.

Voorafgaand aan de competitie staan er enkele oefen- en bekerduels op het programma:
Vrijdag 18 augustus: Axel-Breskens, aanvang 19.30 uur.
Zondag 27 augustus: Breskens-Oostburg, aanvang 14.30 uur.

Bekercompetitie:
Zondag 3 september: Breskens-Sluis, aanvang 14.30 uur.
Zaterdag 9 september: Noormannen-Breskens, aanvang 17.00 uur.
Zondag 17 september: Breskens-Groede, aanvang 14.30 uur.

Bridge
De Breskense Bridge Club speelt iedere donderdagavond kan er vanaf 19.30 uur bridge in café De Platte Knoop. Voor meer informatie: tel. 383871.

Familieberichten
Overleden:
Sjaak Notebaart, 80 jaar, echtgenoot van Mimi Notebaart-van Belois;
Maria Suzanna Salomé-van Houte (Marie), 90 jaar, weduwe van Jan Philip Salomé.
Plaats uw familieberichten (geboorte, huwelijk, overlijden) in Op Bresjes, p/a Port Scaldis 13-31, 4511 DB Breskens.

H. Barbarakerk
Zondag 30 juli is er in de H. Barbarakerk een eucharistieviering. Deze begint om 9.15 uur en de voorganger is pastoor Wiel Wiertz. De muzikale omlijsting van de dienst is in handen van het West-Zeeuws-Vlaams Gregoriaans koor onder leiding van Ronald van Quekelberghe. Na afloop is er gelegenheid tot koffiedrinken in de koffiekelder.
Zondag 6 augustus is er in de H. Barbarakerk een communieviering. Deze begint om 9.15 uur en de voorganger is Erik Bornhijm. Na de dienst is er gelegenheid tot koffiedrinken in de koffiekelder.
Op zondag 20 augustus is er in de H. Barbarakerk een eucharistieviering. Deze begint om 9.15 uur en de voorganger is pater Ignace D’hert. Ook na deze dienst is er gelegenheid tot koffiedrinken in de koffiekelder.
De Barbarakerk is geopend voor bezoekers. De openingstijden op dinsdag tot en met zaterdag zijn van 13.30 tot 16.30 uur. In de kerk is ook een kleine boekenwinkel gevestigd waar tweedehands boeken te koop zijn. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de Barbarakerk. Ook zijn hier de boeken Omer Gielliet in Beeld en Waterdrager verkrijgbaar.

Ophalen oud papier
Elke tweede vrijdag van de maand wordt in Breskens het oud papier door korfbalvereniging BKC of Zwemvereniging Scheldestroom opgehaald. De eerstvolgende datum is vrijdag 11 augustus, dan haalt korfbalvereniging BKC het papier op. Zorg dat uw papier vanaf 18.00 uur gebundeld of in dozen buiten staat.

Stem op Droomijsje
Tot 1 augustus kan er gestemd worden voor de beste ijssalon van Nederland. Als beste van Zeeland is Droomijsje een van de kandidaten. Nog geen stem uitgebracht? Doe dat dan snel!
Droomijsje is door het RTL4-programma ‘De Beste van…’ gekozen als beste ijssalon van Zeeland. Hiervoor zijn mysteriegasten langs geweest. Het resultaat is op 16 juli op RTL4 uitgezonden. Stemmen op Droomijsje kan via www.rtl.nl/debestevannederland.

Veerhaven gevaarlijk voor recreatie
De Provincie Zeeland waarschuwt de recreanten in de Veerhaven geen gebruik te maken van het strand en zeker niet het water in te gaan. Het is verboden om op die plek te vissen of te zwemmen. Er staan borden die dit aangeven.
Als de schepen van de Westerschelde Ferry binnenlopen, ontstaat een zuigende werking. En daar zijn zwemmers niet op bedacht, waardoor er kans op verdrinking is. Bovendien is de laagwaterlijn niet stabiel, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De Provincie waarschuwt nu extra en overlegt met betrokken partijen hoe deze situatie zo veilig mogelijk gemaakt kan worden voor recreanten. Er worden binnenkort nieuwe waarschuwingsborden geplaatst.

Oproep nieuwe redactieleden

Beste lezers van Op Bresjes,
De dorpsraad van Breskens vindt het heel erg jammer dat Op Bresjes stopt. Verschillende organisaties en bewoners vinden dit ook. Daarom willen wij als dorpsraad kijken of er een mogelijkheid is om een huis-aan-huisblad voort te zetten. Wij realiseren ons dat dit niet zo vaak zal kunnen verschijnen en misschien niet zo groots als we gewend waren.
We zoeken mensen die geïnteresseerd zijn om een redactie te vormen en mensen die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan ons dorpsblad.

Is dit iets voor u/jou?
Neem dan contact op met Laura Vroon, lacvroon@gmail.com, tel. 06 15562640, of Suzan Boersma, bresjes1@kpnplanet.nl