Juffrouw Rita nam afscheid

arita

Foto: Camile Schelstraete

Vrijdag 14 juli was de laatste schooldag voor de zomervakantie. Ook de leerlingen en leerkrachten van OBS Breskens ruimden in de loop van de dag hun schoolspullen om en wensten elkaar een fijne vakantie toe. Een speciaal afscheid was er voor juffrouw Rita Loonen. Na 47 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, nam zij afscheid. “Maar niet voor lang hoor”, zei ze erbij, “want na de vakantie keer ik als vrijwilliger terug.”

Dat Rita Loonen terugkeert als vrijwilliger bewijst dat ze nog lang niet uitgekeken was op het onderwijs. Integendeel. Rita, die de laatste jaren één dag per week werkte, vindt het eerlijk gezegd helemaal niet leuk dat ze moet stoppen. “Het is hartstikke leuk om met kinderen te werken”, zegt ze. “Iedere dag is anders.”

Rita begon als kleuterjuf op een kleuterschool in Oost-Souburg, die ze na een half jaar vervolgde op de kleuterscholen Prinses Marijke in Oostburg en Klein Duimpje in Breskens. Met de integratie van kleuter- en lagere school kwam ze in 1988 terecht op de basisschool in Breskens, waar ze in groep 5 terecht kwam. In de loop der jaren volgden er meer groepen en schoolde ze zich bij tot remedial teacher. Het laatste half jaar was ze juf van groep 0, een groep van 23 net-vierjarigen. “Ik zorg dat het gezellig is in de klas. We starten altijd met een liedje: wat fijn dat jullie er zijn. Een kind moet zich veilig en welkom voelen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.