Opening jachthaven (2)

aoudefotojachthaven

In Op Bresjes van 3 juni jongstleden stond in de rubriek Oude beelden een foto van de opening van de jachthaven op 16 mei 1975. Prinses Beatrix en prins Claus waren hier speciaal voor naar Breskens gekomen. Op de foto met de prinses, prins en burgemeester Schippers lijkt het alsof het niet druk is. Op de foto die hierboven afgedrukt toont echter dat er over belangstelling niet te klagen is. Op de voorgrond prinses Beatrix en burgemeester Schippers die langs een rij met schoolkinderen lopen. Op de achtergrond is te zien dat de bevolking massaal is uitgelopen om toch maar niets van het Koninklijke bezoek te missen.
De foto is gemaakt door Peter Adringa die een fotozaak op Boulevard 1 had, op de plaats waar nu snackbar Boulevard 1 is. Het boeket dat prinses door Jacqueline Maas aangeboden kreeg, is gemaakt door Sjaak van den Broecke. De voormalige bloemist was van tevoren door de rijksvoorlichtingsdienst geïnformeerd over de kleuren van de kleding van de prinses, zodat hij het boeket in passende kleuren kon maken. (Foto: collectie Sjaak van den Broecke.)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.