Open Huis Waterdunen goed bezocht 

Waterdunen

Zo’n honderdvijftig mensen kwamen zaterdag 8 juli een kijkje nemen achter het hek van Waterdunen. In het kader van het Zeeuws Open Huis lieten de overheden in Zeeland zien waar zij aan werken. In Waterdunen kon je, om een voorproefje te beleven, een rondwandeling maken door dit unieke natuur- en recreatiegebied. Onderweg kreeg je als bezoeker op een aantal plaatsen uitleg van de verschillende projectpartners van Waterdunen.
Vanaf 10.00 uur ging ‘het hek van de dam’. Bij het gemaal Nieuwe Sluis was het startpunt waar het publiek werd ontvangen met een kopje koffie. Wie wilde kreeg een uitgebreide uitleg over het nieuwe gemaal. Met enorme pompen wordt er op gezette tijden overtollig polderwater afgevoerd naar de Westerschelde.
Iets verderop was het volgende punt op de route: de getijdenduiker. Daar werd aan de hand van posters en foto’s toegelicht hoe dit enorme bouwwerk in elkaar steekt