Boat Show in Breskens

aBoatShowkopie

In aanloop naar haar dertigste editie breidt Belgian Boat Show haar activiteiten uit. Van een statische beurs in de hallen van Flanders Expo in Gent wordt er ook een interactief voorjaars strandevenement in Knokke-Heist georganiseerd en een najaars ‘in water’-presentatie van kajuitjachten in de jachthaven van Zeeuws-Vlaamse Breskens. Een mini HISWA te Water in Breskens.
Belgian Boat Show Float is de eerste editie van een ‘in water’-show met voornamelijk kajuitjachten die zal plaatsvinden van 28 september tot en met 1 oktober. Een uitgelezen moment voor de Jachthaven Breskens BV, de uitbaters van de jachthaven aan de monding van de Schelde. “Onze streek vijzelt het toerisme is hoog tempo op. Het Belgian Boat Show Float evenement zal de kwaliteit van onze uitstekend gelegen jachthaven nog bekender maken. Het is bovendien een uitstekende gelegenheid om onze plannen voor de uitbreiding van de jachthaven met meer ligplaatsen maar ook interessante verblijfsperspectieven uit te rollen”, aldus Lex Verstraeten, een van de directeuren van Jachthaven Breskens, tijdens de presentatie van de plannen in april van dit jaar.
De organisatie verwacht circa honderdvijftig, voor een overgroot deel nieuwe boten van een lengte van tien meter of meer. “De keuze is op Breskens gevallen om een aantal specifieke redenen”, legt Julie Poppe van de organisatie uit. “De goede ligging van de jachthaven, de mogelijkheden en de medewerking van de mensen hier ter plaatse, zoals Roy van Aller. Wij hopen hiermee de omgeving te promoten en tevens dat op dit eerste evenement meerdere zullen volgen.”
De komende weken, tijdens de Visserijfeesten en het Breskens Sailing Weekend, zullen mensen van Belgian Boat Show in Breskens aanwezig zijn en zich presenteren. Zeker is dat deze eerste editie voor bezoekers helemaal gratis toegankelijk is.

WV

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.