Medewerker Op Bresjes: Tijl Damen

aTijl

Tijl aan het werk met de stuurlui 

“Het heeft heeft uiteindelijk veel moeite gekost”, aldus Tijl Damen als hij terugkijkt op zijn Op Bresjesrubriek ‘beste vriend of vriendin’. “Ik wilde graag iets voor kinderen in onze dorpskrant. Een kinderrubriek ontbrak en kinderen zijn toch ook onderdeel van onze gemeenschap dus wilde ik iets speciaals doen voor deze doelgroep.”
Gedurende het seizoen 2014/15 werden negentien afleveringen geplaatst, achttien interviews en een bespiegeling. Jammer dat het zo kort duurde? “Ja”, aldus Tijl. “Vele waren toch dolenthousiast. Vaak waren dit kinderen waarvan de moeders ook al vriendinnen waren. Meisjes (minder jongens) die elkaar al heel hun leven kenden, duurzame vriendschappen dus.”
Gelukkig voor Op Bresjes gaf Tijl niet helemaal op. Hij bleef ‘iets’ doen voor Op Bresjes. In