Medewerker Op Bresjes: Gré Mookhoek

aGre

Gré in een lege gang.

Lang voordat ik bij de naam Gré Mookhoek ook beeld had, wist ik al haar telefoonnummer uit mijn hoofd: ‘Geen Op Bresjes ontvangen? Bel 382716’ staat er sinds 1999 in ieder nummer van Op Bresjes. Gré heeft naar haar eigen idee het bekendste telefoonnummer van Bresjes en dat is wellicht zo.
“Ik ken Frans (Meijaard, WV)”, vertelt ze. “Stukjes schrijven? Nee, maar ik wilde wel helpen. Frans zocht iemand die bereid was bezorgklachten aan te nemen en de problemen op te lossen. De verdeling was gedurende de eerste jaren bij drie verschillende families. Ik zou het korte tijd overnemen, maar doe het nog steeds. Het bleek ook beter te werken. Bij klachten wist ik nu welke loper ik moest aanspreken. Ik had zo meer binding met het werk. Uitzoeken waar het probleem lag was in het begin ve