Prijsvraag Op Bresjes

aIMG_1345

Arjaon (links) en Sakke.

Achttien jaargang lang heeft het drietal een column verzorgd in Op Bresjes. De ene onder de noemer Bochet, terwijl de andere – Sakke en Arjaon – om de twee weken een brief naar elkaar schreven. Hun echte namen waren voor de lezers en zelfs voor het merendeel van de redactieleden een vraag, want er waren heel erg weinig mensen op de hoogte wie Bochet, Sakke en Arjaon waren.
Vorige maand werd bekend dat Op Bresjes eind juli voor de laatste keer zou verschijnen. Het was voor de redactie een mooie gelegenheid om een prijsvraag uit te schrijven wie Bochet, Sakke en Arjaon waren. De lezers kregen de gelegenheid om tot half juli te reageren. Er kwamen regelmatig namen binnen, maar zaten de goede oplossingen ertussen? De winnaar moest ze uiteraard alle drie goed hebben!
Veel lezers zochten het drietal onder de medewerkers van Op Bresjes. Zo werden de namen van Reggie Corijn, Rein Leentfaar, Wilma Valk en Frans Meijaard veelvuldig genoemd. Laatstgenoemde werd door een lezer zelfs voor Bochet, Sakke en Arjaon versleten, maar dat blijkt toch niet helemaal goed te zijn. Een van de drie was Frans wel, namelijk Arjaon, maar achter de andere twee pseudoniemen zitten echt twee andere Bressiaanders.
Een naam heeft u dus. Nu de volgende. Op deze pagina staat ook een verhaal met Jaap Boekhout. Als u dat al gelezen hebt, dan weet u inmiddels dat hij als Bochet zijn column schreef, een voorbijganger. Jaap zijn naam is geen enkele keer genoemd en dat hadden wij eerlijk gezegd wel verwacht.
Ten slotte de derde persoon. Wie was nu Sakke? Nee, naast bovenstaande personen was het niet Peter van den Bossche, Willem de Groote, Suzan Boersma of Xerxes Markusse. De enige echte Sakke was Piet Brakman. Samen met Frans Meijaard zorgde hij elke veertien dagen voor een ingezonden brief. In hun laatste column op pagina 10 blikken zij gezamenlijk terug op hun tijd als Sakke en Arjaon.
Nu er niemand onder de lezers was die alle drie de namen goed had, wordt er uiteraard ook geen prijs uitgereikt, want een van de drie goed vonden wij te weinig. We hebben het er nog over gehad om te kijken wie er het dichtst bij was, maar wat houdt dat in? Wie van de verkeerde inzendingen er het dichtst bij Piet Brakman woont? Nee, dat leek ons niet zo’n goed idee.
De mensen die de moeite hebben genomen om namen in te sturen danken wij van harte.

Redactie

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.