Terugblik op achttien jaar Op Bresjes

Wat gebeurde er allemaal in achttien jaar? Baby’s werden tieners en gingen wellicht op zoek naar een vervolgopleiding na de middelbare school. Tieners zijn nu volwassen mensen met al dan niet een gezin en kinderen. Jong volwassenen staan nu midden in het leven, hebben werk en een klein of iets groter gezin. Vijftigers zijn gepensioneerd en hopelijk in goede conditie om nog jaren van hun AOW en/of pensioen te genieten in voorzieningen als De Bolder, Goedertijt en Hooge Platen of gewoon lekker thuis.
Breskens is van een ‘gewoon’ vissersdorp veranderd in een aantrekkelijke en gezellige plaats om te wonen, te werken en te leven (en uit te gaan voor een hapje of een drankje). Een groot aantal sportclubs biedt jong en oud elk wat hij of zij wil. Jaarlijks worden nieuwe gebouwen, huizen en appartementen opgeleverd, zoals in de Roode Polder, Mercurius(straat), Fort Imperial en Wapen van Breskens. Er kwam een groot industrieterrein en straks nog eens 460 appartementen op de middenhavendam. Van al die ontwikkelingen hebben wij getracht u met foto’s, interviews, verslagen, enzovoorts zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Van menig lezer hoorden wij dat zij jaarlijks alle Op Bresjes-nummers bewaren, hetgeen ons als redactie natuurlijk goed doet.
Wij hanteerden zowel jaar- als kerstthema’s. Dat naast jarenlange vaste rubrieken als Bedrijven in Breskens (later: Ondernemende Bressiaanders), De Schakel en Oude Beelden.

Jaarthema’s / Kerstthema’s
1999 – Een bijzonder jaar; 1999
2000 – Kerstgroet van oud-Bressiaanders
2001 Jaar van de vrijwilligers / Buitenlandse Bressiaanders
2002 Creatieve Bressiaanders / Wij werken met Kerst
2003 Muzikale Bressiaanders / Jong en oud viert kroonjaar
2004 Sportieve Bressiaanders / Sporters uut Bresjes
2005 De klas van … / De klas van ….
2006 Bestuurslid van … / Veranderingen
2007 Een Bressiaander in ’t zonnetje / Jarig tijdens de feestdagen
2008 Hooge Platen binnenste buiten / Klaar voor Kerst
2009 Dialecten in Breskens / Kerstgroet uit het buitenland
2010 Abonnee van Op Bresjes / Nieuwe Bressiaanders
2011 Verzamelaars en hobbyisten / Bijzondere gebeurtenissen in 2011
2012 Bressiaanders over vroeger / Inwoners uit andere provincies
2013 Studenten uit Bresjes / Terugkijken op 2013
2014 Op vakantie met … / Verhuizen
2015 Trainers / Werken met Kerst
2016 Beroepen / Beroepen
2017 Keukengeheimen

RC

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.