Indy van de Walle en Dionne Vermeiren

IMG_9136Indy van de Walle (links) en Dionne Vermeiren.

Als goede vriendinnen wilden Indy van de Walle en Dionne Vermeiren graag samen geïnterviewd worden door Op Bresjes. Dit naar aanleiding van het afronden van hun middelbare opleidingen.

Indy volgde de theoretische leerweg van het VMBO gedurende vier jaar op het Zwin College in Oostburg. “Gezien mijn jonge leeftijd op dat moment was dit het juiste niveau voor mij”, zegt ze, “en het is mij ook in vier jaar gelukt om dit af te ronden. Mijn motivatie was niet altijd super, maar met mijn talen ging het goed, met andere onderdelen wel eens minder.”
In totaal deed zij examen in zeven vakken, waaronder naast de talen, economie en wiskunde. Tevens Tekenen 2 vanwege haar interesse in fotografie en grafische vormgeving. Volgend schooljaar (jaren) volgt zij de MBO-opleiding Marketing & Communicatie niveau 4 op het Scalda te Middelburg. Deze duurt drie jaar. Doorstroming naar een HBO-opleiding is daarna de wens.
Vakantiewerk doet Indy bij strandpaviljoen Groede aan Zee (bediening) en ’s avonds bij de Jumbo als vakkenvuller. Bij beide werkgevers heeft ze het goed naar haar zin. Hobby’s van Indy zijn shoppen en fitness (als er tijd is bij ChrisFit).

Dionne volgde ook de theoretische leerweg, in de richting economie. De talen gingen haar hierbij beter af dan het vak economie. Dionne werkt sinds vorig jaar via Matchpoint Banen bij Breskens aan Zee. Ze is eerst is begonnen met het spoelen van de glazen en werkt nu achter de bar en brengt de bestellingen weg. Ze vindt het werk heel leuk door het gevarieerde, bar runnen en ook vanwege het contact met de klanten.
Na de zomervakantie vervolgt Dionne haar opleiding op het Scalda in Middelburg. Ze gaat daar een MBO-4 opleiding volgen, richting directiesecretaresse/ managementassistent. Deze duurt in totaal drie jaar en valt in niveau 4.

Dionne en Indy kennen elkaar al van de kinderopvang en hopen nog lange tijd vriendinnen te blijven.

RC

Dit bericht is geplaatst in geslaagden. Bookmark de permalink.