Marieke Dieleman

IMG_9132

Na met goed gevolg haar middelbare school te hebben doorlopen, viert Marieke Dieleman vakantie van half mei tot 27 augustus.

Op 19 mei was haar laatste examen. Op 28 augustus begint zij aan de opleiding verlos- en verpleegkunde aan de HZ in Vlissingen. Daarna vervolgt zij die in Antwerpen gedurende twee jaar en voor het vijfde en laatste jaar weer terug naar de HZ.
Marieke twijfelde er enige tijd over of zij verpleeg- of verloskunde zou studeren. Omdat de HZ in Vlissingen de enige school is die deze mogelijk (samen met Antwerpen) biedt, koos zij hiervoor.
Voor de twee jaren in Antwerpen moet zij tegen die tijd een ‘kot’ zoeken. Zij vindt het leuk dat Mandy Robijn, haar huidige klasgenote, ook mee gaat. Marieke hoopt de door haar gewenste opleiding succesvol af te kunnen ronden. Als dit onverhoopt niet lukt, kiest zij voor de opleiding verpleegkunde.
Maandag 28 augustus is haar eerste dag, Marieke heeft er echt zin in. Waar zij ook al zin in heeft, is een bezoek eind juli aan WeitjeRock.
Het vieren van haar vakantie is echter niet alleen reisjes maken of in de zon liggen. Al enkele jaren doet zij vakantiewerk op het Spuiplein bij ijssalon Droomijsje gedurende drie à vier dagen per week. Haar specialiteit is het maken van ijscoupes en omdat het drukker en drukker wordt in Breskens, moet zij er ieder jaar meer maken…

RC

Dit bericht is geplaatst in geslaagden. Bookmark de permalink.