Oude beelden: Visserijfeesten 1953, 455

visfeest 53

Tijdens de eerste Visserijfeesten (toen nog ‘Visserijdag’) op zaterdag 15 en zondag 16 augustus 1953, verwelkomde Bresjes rare snuiters. Grieken en Romeinen, goden en godinnen, zeemeerminnen en zeemannen bevolkten onze kaoje. Wat was er aan de hand? Speciaal voor dit feest had mevrouw E. van den Broecke-de Man een openluchtspel “Proficiat Bressiana”geschreven. Dit spel werd vertolkt door ruim 250 Bressiaanders. Gedurende ruim twee uur zagen de toeschouwers de geschiedenis van Breskens voorbijkomen. De spelers waren niet alleen super enthousiast, maar hadden ook met de nodige fantasie en op een uiterst creatieve manier, hun kostuums samengesteld. Er waren Griekse godinnen die werden begroet door een soort Romeinse veldheer in een strijdwagen getrokken door een echt Zeeuwse knol, middeleeuwse herauten werden begeleid door voetvolk met een soort frietbeuze op hun hoofd en schijnbaar liep een meeresgod met de staf van Sint Nicolaas. Dit alles mocht de pret niet drukken. Het werd een groot succes. Wordt vervolgd.

visfeest 53-2

WV

Dit bericht is geplaatst in Oude Foto's. Bookmark de permalink.