Ondernemende Bressiaanders: 455

Mitchel Versprille

Rijschool Mitchel Versprille NXXT

Ze zijn er nog steeds, jonge Bressiaanders die het aandurven een eigen zaak te beginnen. Mitchel Versprille nam de stap al in oktober 2013. Hiervoor gaf hij zijn carrière in een supermarkt in Sluis op. “Ik had het wel gezien”, vertelde hij destijds. Nu word je niet zomaar rijinstructeur, je moet er wel de nodige opleiding, theorie en praktijk voor volgen.

Naast zijn werk ging Mitchel twee dagen per week naar een verkeersacademie in Best om de nodige lessen te volgen. Er werd examen gedaan en ook nog een keer stage ge(lopen)reden bij een ervaren rijschoolhouder in de streek. “Dat moest bij rijschoolhouders die al vijf jaar instructeur zijn en ook nog een keer in het bezit van een instructierijbewijs.”
Mitchel is franchiser van NXXT, een organisatie die hem met raad en daad ter zijde staat. “In het