Keukengeheimen (13): 455

IMG_8753

lange vingertaart

Benodigd:
4 pakken lange vingers (à 175 gram per stuk)
1 fles advocaat
1 kuip Gouda’s Glorie tafelmargarine
5 eetlepels basterdsuiker (witte)
Melk
Hagelslag (puur)
Schaal van ongeveer 15 bij 25 centimeter, die bedekken met aluminiumfolie

De margarine mengen met de suiker en ongeveer driekwart van de advocaat (crème).
In een diep bord melk doen en een flinke scheut advocaat erdoor roeren.
De lange vingers even door de melk halen en naast elkaar op het schaaltje leggen.
Vervolgens een laag advocaat-crème erop doen.
Dan weer een laag lange vingers er dwars op leggen.
En weer een laag crème.
Dit opbouwen tot de lange vingers op zijn (totaal vijf lagen).
Met de rest van de crème de hele taart insmeren; ook de zijkanten en bestrooien met hagelslag.

Een dag vóór je feestje maken en in de koelkast zetten.
In de lengte doorsnijden, dan kun je er mooi plakken van snijden.

Laat het smaken.

Lidwien Groosman-van Rattingen

Dit bericht is geplaatst in Keukengeheimen. Bookmark de permalink.